Translate

Γρήγορα Βαμμένα Αυγά


Μέθοδος: η απόλυτη αμερικανιά!
Πρώτον: 'βράζουμε' τα αυγά στον φούρνο.
Δεύτερον: τα βάφουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Γλυτώνουμε από πολλά σπασμένα αυγά, και από πολλή ταλαιπωρία στην κουζίνα με βαφές, κατσαρόλες, μπολ κτλ κτλ!
Και οι δύο αυτές ιδέες υπήρχαν στο αγαπημένο Pinterest, και μου άρεσε πολύ ότι μπόρεσα να βάψω όσα αυγά ήθελα, σε διαφορετικά χρώματα το κάθε ένα, έτσι για το καλό, μιας και δεν θα φάμε στο δικό μας σπίτι φέτος.
Ευκαιρία για ξεκούραση λοιπόν, αλλά οι παραδόσεις...κρατούν γερά!

Υστερόγραφο: μόλις πληροφορήθηκα από αγαπημένη φίλη blogger, ότι τα φουρνιστά αυγά, είναι παράδοση της Άνδρου το Πάσχα! Οπότε, μάλλον δεν είναι και τόσο 'αμερικανιά' η μέθοδος...



    ΥΛΙΚΑ: 
  • Όσα αυγά θέλετε να βάψετε. (Υπολογίστε ότι μπορεί να έχετε 1-2 απώλειες σε κάθε δωδεκάδα περίπου)
  • Λευκό ξύδι
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής, ιδανικά σε μορφή gel
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο


      ΟΔΗΓΙΕΣ: 
  1. Θα χρειαστείτε: μπολάκια πλαστικά ή γυάλινα για όσα χρώματα θέλετε να φτιάξετε.
  2. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς Κελσίου. Ξεπλένετε καλά τα αυγά, καθαρίζοντας όποιες ακαθαρσίες από την επιφάνεια τους. 
  3. Τα τοποθετείτε ένα ένα μέσα σε θήκη για cupcakes, ή εάν δεν έχετε, πάνω στην σχάρα του φούρνου σας, προσέχοντας να μην κουνιούνται. 
  4. Ψήνετε για 25-30 λεπτά ακριβώς. Τα βγάζετε από τον φούρνο, και τα αφήνετε να κρυώσουν τόσο, ώστε να μπορείτε να τα πιάνετε. 
  5. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό, όποια έχουν 'βγάλει' τυχόν φακιδούλες, και τα τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
  6. Ετοιμάζετε τα χρώματα σας ως εξής: σε κάθε μπολάκι τοποθετείτε από μια σταγόνα χρώματος σε μέγεθος μπιζελιού. Προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι και περίπου 1/2 κούπα βραστό νερό. 
  7. Τοποθετείτε τα αυγά σας μέσα στα μπολάκια, τα αφήνετε για 5 λεπτά και τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά. Φορέστε γάντια μιας χρήσης, για να αποφύγετε τα βαμμένα δάχτυλα!
  8. Μπορείτε να τα αφήσετε μέσα στο χρώμα μέχρι μισή ώρα αναλόγως πόσο έντονο θέλετε να γίνει το κάθε χρώμα. Τα γυρνάτε κάπου κάπου για να πάει παντού το χρώμα. Εάν κάποια χρώματα σας φανούν πολύ παλ, προσθέστε λίγο ακόμα χρώμα.
  9. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε με ένα κουτάλι ή και με το χέρι σας, και τα τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν καλά. 
  10. Τα γυαλίζετε με μια χαρτοπετσέτα νοτισμένη με ελάχιστο ελαιόλαδο εάν θέλετε. Και του χρόνου! 

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Τηγανιτά Σπαράγγια

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake