Translate

Τραχανότο με Σπαράγγια


Πρόσφατα έλαβα ένα νέο προϊόν να δοκιμάσω. Το 'Trahanoto' ή Τραχανότο. Αρχικά μου άρεσε πολύ το μότο του προϊόντος: 'η ελληνική εκδοχή του ριζότο', και πιο πολύ η ιστορία πίσω από την δημιουργία του. Το τραχανότο ανήκει στην εταιρεία Ομοσπονδία Γεύσις, μια οικογενειακή πλέον επιχείρηση, που βάλθηκε να δημιουργήσει μια νέα σειρά παραδοσιακών προϊόντων με 'εκσυγχρονισμένη' γεύση. Εάν παρακολουθείτε αυτό το blog, θα έχετε καταλάβει πόσο με εκφράζει αυτή ακριβώς η φιλοσοφία στην μαγειρική μου. Πάντοτε αγαπώ το παραδοσιακό, αλλά με ένα gourmet twist. Επίσης, θα έχετε καταλάβει ότι ο τραχανάς είναι φαγητό που μαγειρεύω σπάνια, μιας και η έντονη γεύση του δεν είναι από τις αγαπημένες μου...
Και ενώ ερωτεύτηκα την ιστορία-και την συσκευασία ακόμα-αυτού του έξυπνου ελληνικού ριζότο, είχα ενδοιασμούς για το εάν θα ερωτευτώ εξίσου και την γεύση του. Αποφάσισα να δημιουργήσω μια εύκολα και γρήγορη συνταγή με υλικά που μου αρέσουν πολύ, όπως τα σπαράγγια και το τζίντζερ, ώστε να μετριάσω την έντονη γεύση τραχανά που νόμιζα ότι θα έχει το τραχανότο.
Διαψεύστηκα όμως... Η γεύση του; απαλή, όσο πρέπει ξινή και με λίγα λόγια εξαιρετική! Ερωτεύτηκα διπλά λοιπόν, και το τραχανότο ήδη έγινε συνήθεια στο σπίτι μας. Τα παιδιά μου το λάτρεψαν, οι τρόποι που μαγειρεύεται είναι απεριόριστοι, και το καλύτερο; Είναι έτοιμο μέσα σε 5 περίπου λεπτά.
Για πολλές πληροφορίες, συνταγές και σημεία πώλησης, επισκεφθείτε το Trahanoto.


     ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο Τραχανότο
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 10 εκ περίπου φρέσκιας ρίζας ginger
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 πρόβειο γιαούρτι
  • 800 ml βραστό νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας για γαρνίρισμα

    ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Πλένετε τα σπαράγγια, και κόβετε τα κοτσάνια τους με το χέρι σας. Χρειάζεται να αφαιρέσετε περίπου 10-15 εκατοστά από το χοντρό τους μέρος. Σπάστε τα σε μακρόστενα κομμάτια ή κόψτε τα.
  2. Με κοφτερό μαχαίρι, καθαρίστε το ginger από την φλούδα του, και κόψτε το σε φετούλες. 
  3. Ετοιμάστε το βραστό νερό σας. Σε μεγάλο τηγάνι, τοποθετείστε το ελαιόλαδο και σωτάρετε για 2-3 λεπτά τα σπαράγγια και το ginger σε δυνατή φωτιά. 
  4. Χαμηλώστε την φωτιά σε μέτρια, και προσθέστε το τραχανότο. Σωτάρετε για 1 ακόμα λεπτό ανακατεύοντας. 
  5. Προσθέστε τμηματικά το νερό, ανακατεύοντας πάντα απαλά. Το τραχανότο θα είναι έτοιμο όταν χυλώσει. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το γιαούρτι και ανακατέψτε. 
  6. Σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας τριμμένη φέτα ή παρμεζάνα ή όποιο άλλο τυρί σας αρέσει, και καλή σας όρεξη! 

Comments

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake