Translate

Κεϊκ Σοκολάτας με Αβοκάντο


Αβοκάντο: ένα μοναδικό, θαυματουργό φρούτο. Τόσο σε γεύση όσο και σε συστατικά. Είναι το μοναδικό λιπαρό φρούτο, γεμάτο εξαιρετικά λιπαρά για το σώμα μας. Δεν θα σας κουράσω με το πόσο ωφέλιμο είναι...αυτό μπορείτε να το διαβάσετε αναλυτικότερα εδώ.
Θα σας πω απλώς, ότι η χρήση του στην ζαχαροπλαστική έχει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια και δικαίως! Είναι εξαιρετικό αντικατάστατο για το βούτυρο ή το λάδι και προσθέτει τέλεια υγρή υφή στα κεϊκ. Οι vegans το λατρεύουν, και το χρησιμοποιούν σχεδόν παντού.
Αυτό το κεϊκ είναι ελεύθερο γλουτένης, πεντανόστιμο, υγιεινό και σοκολατένιο μαζί, και αρέσει πολύ στα παιδιά. Τι άλλο θέλετε? Το μόνο του κακό είναι ότι θα το φάτε όλο μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα....



     ΥΛΙΚΑ:
  • 2 ώριμα αβοκάντο μεσαίου μεγέθους-εάν βρείτε τα πολύ μεγάλα, απλώς μειώστε την ποσότητα στο 1.5
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1/2 κούπα βραστό νερό
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 300 γρ περίπου αμυγδαλόψυχα ή 2 κούπες τριμμένο αμύγδαλο σε αλεύρι
  • 1/2 κγ σόδα μαγειρικής
  • 1/4 κγ αλάτι
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας-προαιρετικά


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς Κελσίου. Θα χρειαστείτε μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα για κεϊκ ή δύο μικρότερες. 
  2. Σε ένα πυρίμαχο μπολ, ενώστε το κακάο με το βραστό νερό, κι ανακατέψτε καλά να γίνει σαν αλοιφή.
  3. Εάν έχετε ολόκληρα αμύγδαλα, τρίψτε τα στο μπλέντερ ή στο μούλτι, μέχρι να έχετε ένα χονδρόκοκκο αλεύρι. Τοποθετήστε το σε μεγάλο μπολ, και προσθέστε την σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε τα καλά.
  4. Κόψτε και ξεφλουδίστε τα αβοκάντο ή χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι και 'αδειάστε' τα. Τοποθετήστε τα μέσα στο μπλέντερ, και προσθέστε το μέλι και την ζάχαρη. Χτυπήστε τα μέχρι να ενωθούν και το αβοκάντο να λιώσει αρκετά, Προσθέστε το μείγμα του κακάο κι ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. 
  5. Σε ένα μπολ, σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα λίγο με ένα πιρούνι. Προσθέστε τα στο μπλέντερ μαζί με τις βανίλιες. Χτυπήστε να ενωθούν καλά τα υλικά.
  6. Αδειάστε το μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι αμυγδάλου, και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα. Σε αυτό το στάδιο, προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας εάν θέλετε. Τοποθετήστε το μείγμα στην φόρμα σας, και ισιώστε την επιφάνεια απαλά με την σπάτουλα.
  7. Ψήστε για 45 περίπου λεπτά. Ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα το κέικ σας, που θα μοιάζει ελαφρώς υγρό εάν κουνήσετε την φόρμα. Εάν βγει στεγνή, το κέικ είναι έτοιμο. Αλλιώς ψήστε ακόμα για 5 λεπτά. Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το φάτε.


Comments

  1. το πιο ευκολο κεκακι !!! αβοκαντο δεν εχω δοκιμασει αλλα σε αυτο το κεικ 8α το δοκιμαζα ανετα!

    ReplyDelete
  2. Wow! Φαίνεται τέλειο! Ξέρω ότι το αβοκάντο έχει μια ελαφρά βουτυρένια γεύση, επομένως είναι πολύ ταιριαστό σε κέικ!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake