Translate

Εύκολα Ψητά Μήλα

Πως θα σας φαινόταν να έχετε ένα υπερ-υγιεινό, υπερ-νόστιμο γλυκό, έτοιμο σε λιγότερο από 10 λεπτά; Το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε στα γούστα και στις διατροφικές σας συνήθειες-gluten και sugar free, vegan ή με βούτυρο, ζάχαρη και γάλα-όπως πραγματικά εσείς θέλετε;
Το ψητό μήλο είναι φυσικά το γλυκό για το οποίο μιλάω! Ένα Κυριακάτικο πρωινό, θέλοντας να φτιάξω κάτι ξεχωριστό, αλλά και ελεύθερο ζάχαρης, γλουτένης και γαλακτοκομικών-μην ρωτήσετε το γιατί, σε αυτό το σπίτι δοκιμάζουμε τα πάντα κατά καιρούς, για πολλούς και διάφορους λόγους-σκέφτηκα να συνδυάσω κάπως την κρέμα Bio-bebe μήλο, με μήλα. Την κρέμα αυτή, την τρώνε πολύ συχνά τα παιδιά μου για πρωινό ή και βραδυνό-πάλι μην ρωτήσετε το γιατί δύο παιδιά 9, και 11 ετών που δεν έφαγαν κρέμες ποτέ ως μωρά, τρελαίνονται για τις κρέμες bio-bebe, και μην ρωτήσετε επίσης γιατί εγώ, 39 χρονών γυναίκα, πεθαίνω για τις κρέμες αυτές, τις τρώω χωρίς ενοχές, αφού δεν περιέχουν ούτε ίχνος ζάχαρης, και τις κρύβω από τα παιδιά μου για να μην μου τις τελειώσουν!
Η βερσιόν που σας προτείνω εδώ είναι φτιαγμένη με γάλα σόγιας και μέλι για έξτρα γλύκα. Τα φρούτα που έχω χρησιμοποιήσει είναι cranberries, goji berries και σταφίδες, και έχω προσθέσει ελάχιστο μέλι κουμαριάς. Το καλύτερο; Ψήνονται στον φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε 7 λεπτά περίπου!
Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, μαύρη ζάχαρη αντί για μέλι, γάλα αγελάδος αντί σόγιας και λίγο βουτυράκι εάν θέλετε να τα φτιάξετε για ένα τραπέζι π.χ. Ψήνονται και στον φούρνο σας-με τριπλάσιο τουλάχιστον χρόνο ψησίματος-εάν το προτιμάτε.
Είπαμε: το γλυκό που προσαρμόζεται στα γούστα και τις συνήθειες σας!

     ΥΛΙΚΑ:
  • 2 μεγάλα κόκκινα μήλα
  • 4 κσ γάλα σόγιας ή ρυζιού 
  • 2 κγ κρέμα bio-bebe με γεύση μήλο
  • 2 κγ μέλι
  • 4 κσ μείγμα αποξηραμένων φρούτων
  • 1/2 κγ κανέλα


     ΟΔΗΓΙΕΣ:
  1. Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα μας εξωτερικά-με σαπούνι εάν δεν είναι βιολογικά. Θα χρειαστούμε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. 
  2. Ενώνουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε μπολ και ανακατεύουμε. 
  3. Με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μυτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τις καρδιές των μήλων, προσέχοντας να μην τα τρυπήσουμε από κάτω. Εάν δεν στέκονται καλά, κόβουμε με προσοχή λίγο από το κάτω μέρος τους. Χρησιμοποιώντας ένα μυτερό κουταλάκι, αφαιρούμε λίγο από το εσωτερικό του κάθε μήλου, αφήνοντας χώρο για τα φρούτα. 
  4. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα, κι ανακατεύουμε. Θέλουμε να είναι αρκετά αραιό το μείγμα, οπότε προσθέτουμε-εάν χρειαστεί-λίγο ακόμα γάλα με το μάτι. Προσθέτουμε και την κανέλα.
  5. Τοποθετούμε τα μήλα στο πυρέξ, και τα γεμίζουμε με τα φρούτα, σχεδόν μέχρι πάνω. Προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουταλάκι για να μην μας χυθεί έξω από τα μήλα, και τελειώνουμε με λίγο μέλι πάνω από το κάθε μήλο. 
  6. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας νερό στο πυρέξ.
  7. Τα τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε για 6-8 περίπου λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των μήλων σας. Τα δικά μου ήταν μεγάλα, και ήθελα να 'κρατάνε' λίγο και να μην παραμαλακώσουν, οπότε τα έβγαλα στα 7 λεπτά. 
  8. Κανονικά, το μείγμα μέσα στα μήλα θα βράζει όταν τα βγάλετε από τον φούρνο, οπότε βγάλτε τα με προσοχή. 
  9. Κόψτε το κάθε μήλο σε φέτες, και φάτε το με πιρουνάκι!


Comments

  1. Εύκολα και εύγευστα Μιαμ!

    ReplyDelete
  2. ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΟ ΒΕΒΕ;

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Φασόλια Μαυρομάτικα Γιαχνί

Σούπα με Μαύρη Φακή

Κολοκυθοανθοί Τηγανητοί

Κοτόπουλο στην Γάστρα με Μπύρα και Πορτοκάλι

Τηγανιτά Σπαράγγια

Πάστα Φλόρα

Σπιτικές Μπάρες Γκρανόλα

Σπανακόπιτα με Μυρωδικά

Ροβίτσα Σούπα

Honey & Oat Cake